18 de novembre 2009

El Tarot segons Guadalupe Masa



L’exposició que presenta Guadalupe Masa a Setba sota el títol ‘Por lo visible y lo invisible’ són dues sèries, una d’acrílics sobre fusta i l’altra de gravats sobre paper, per a les què l’artista catalana ha trobat inspiració en el món del Tarot. Es podrà veure a Setba del 19 de novembre, dia la inauguració a les 20h, al 30 de desembre.

Cada una de les sèries es composa de 22 obres, el mateix número que els Arcans Majors, els principals dels 78 que conformen la totalitat de la baralla i que són els que s’acostumen a usar en una tirada endevinatòria senzilla. De la mateixa manera, la col·locació de l’obra a les sales no s’ha fet seguint un ordre numèric sinó aleatòriament, com si fos una tirada de Tarot. Els Arcans Majors representen en conjunt l’univers i estan dividits en tres grups que s’identifiquen amb tres plans dimensionals de les persones: les cartes del coneixement per al pla material, les de l’acció per al pla espiritual, i les de l’emoció per al pla anímic. Guadalupe Masa ha estudiat els valors que porta intrínsecs cada carta, els atributs en la representació tradicional i les interpretacions possibles i amb l’aspecte que considera més significatiu en realitza la seva versió. El resultat és una singular baralla d’un mètode endevinatori que es calcula que té més de 10 segles d’antiguitat i que està carregat de simbologies provinents de religions, filosofies i cultures molt antigues i diverses.


GUADALUPE MASA
Guadalupe Masa (Barcelona, 1969) es va llicenciar en Belles Arts en l’especialitat de pintura el 1992 i ha cursat diversos seminaris de gravat al Centre d’Art la Rectoria de St. Pere de Vilamajor, a Barcelona. Ha participat en nombroses exposicions col·lectives i individuals arreu d’Espanya (Barcelona, Madrid, València, Jaén, etc.) i del món, principalment als Estats Units (Chicago, Texas) i Europa (Franca, Holanda, Italia). Entre les més destacades hi figuren la participació a la col·lectiva “Mujeres Mediterráneas” (Chicago, 2004) organitzada per l’Institut Cervantes; la participació a la mostra “Eat the Art” (Palau Robert, Barcelona, 2008); l’exposició individual “Water Works” a la galeria Lipman Hearne (Chicago, 2008) o la participació a la Open Art Fair, la Fira d’Art Contemporani d’Utrech (Holanda, 2008). Actualment combina la creació artística amb les classes de pintura tant per a nens com per a adults.


Plaça Reial , 10 - 1r 2a
08002 Barcelona
Tel. 934 813 696

1 comentari:

Anònim ha dit...

Hvala za intiresnuyu iformatsiyu